Tatt angrepille, kan jeg likevel være gravid?

Jente 17 år

Spørsmål

Hei:) Jeg hadde ubeskyttet sex med min partner for omtrent to og en halv uke siden, han kom ikke i meg, men for å være sikker tok jeg angrepille den femte dagen etter(vet at det er litt sent). Uken etter hadde vi ubeskyttet sex igjen, fordi vi begge var litt fulle og ikke tenkte over det. Han kom ikke i meg den gangen heller, men jeg tok ikke angrepille etter det. Så ventet jeg til jeg skulle fått mensen for noen dager siden, men fikk ikke det. Jeg har sett på symptomer om graviditet, men har ingen bortsett fra at mensen uteble. Har hørt fra venninner med erfaring av slikt som dette at de fikk for sen mens fordi de stresset over tanken på graviditet og at mensen kan bli forsinket etter man har tatt angrepille. Jeg har fortsatt ikke fått mensen. Har tenkt å ta graviditetstest når det har gått 3 uker siden sist vi hadde samleie, men jeg vil vite om du/dere tror at jeg mest sannsynlig er gravid eller ikke?

Besvart 12.09.2017 09:31 Svar

Hei

Muligheten for å bli gravid etter et ubeskyttet samleie er jo tilstede, så ja det kan jo være en viss mulighet for at du har blitt gravid. Den sikreste måten å få et svar på dette er som du har tenkt, å ta en graviditetstest. Testen kan du om du vil, ta hos helsesøster eller på helsestasjon for ungdom. Her kan du også få prevensjonsveiledning om du trenger det.

Det er også mulig at mensen din er forsinket grunnet bruk av angrepille. Uregelmessig menstruasjon er en kjent bivirkning ved bruk av nødprevensjon. Dette skjer fordi nødprevensjon har et høyt hormoninnhold som påvirker menssyklus. Mange jenter opplever at mensen kommer litt får eller litt etter forventet mens. 

Jeg synes også du bør lese:

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjans eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den metoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet Tilbake til spørsmål og svar Les artikler om graviditet